Judecătoria Costești- sediu nou, dar cu doar 3 judecători. Și ăia delegați!

Andri
2 Min Read

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu și preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stănișor au participat vineri la evenimentul dedicat inaugurării noului sediu al Judecătoriei Costeşti. Deși sediul este unul modern, Judecătoria este într-o situație grea, funcționând cu doar 3 judecători- și aceia delegați!

 În discursul adresat, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi-a exprimat aprecierea pentru invitaţia primită, cu atât mai mult în contextul carierei anterioare de 14 ani în instanţele argeşene.

​De asemenea, ea a subliniat faptul că are cunoştinţă în detaliu asupra situaţiei dificile a Judecătoriei Costeşti. Din punct de vedere al deficitului de personal, sunt vacante 6 locuri de judecători dintr-o schemă de 6 posturi, accesul la justiţie al comunităţii locale, ca drept fundamental, fiind asigurat prin delegarea a 3 judecători la Judecătoria Costeşti. Din punct de vedere al condiţiilor materiale, instanţa a funcţionat de la momentul inaugurării în anul 1994 într-un sediu care nu a mai fost renovat şi care datează încă din perioada 1941-1963, fiind adaptat din clădire destinată Casei de cultură în sediu de instanţă.

​Doamna preşedinte şi-a exprimat convingerea că, odată cu inaugurarea acestui nou sediu, atractivitatea instanţei pentru judecători va creşte şi încrederea că toţi cei care vor dori să îşi desfăşoare activitatea profesională la Judecătoria Costeşti vor beneficia de condiţii materiale foarte bune într-o arhitectură nouă, modernă şi primitoare.

Distribuie