Ion Georgescu, eliberat din arestul preventiv

Andri
1 Min Read

Curtea de Apel Pitești a decis joi să îl elibereze din arest preventiv pe Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni. Acesta  este trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și este în arest din 5 octombrie, când a fost prins în flagrant.

Magistrații Curții de Apel  au decis să înlocuiască măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu, iar decizia este definitivă.

La data de 27 noiembrie, Ion Georgescu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurori că în toamna anului 2022, “ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 de euro” în scopul exercitării “influenței pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni”, cu scopul de a facilita angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Cel care i-a dat primarului o parte din banii pretinși este Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești, care dorea să o angajeze la Spitalul Mioveni pe fiica sa, medic chirurg. Spitalul era condus de managerul Mircea Stoian, concubinul fiicei primarului din Mioveni.

Distribuie