Iohannis pledează pentru soluția celor două state  în Orientul Mijlociu

Andri
1 Min Read

În contextul războiului din Fâșia Gaza, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, marţi, susţinerea pentru soluţia celor două state, astfel încât să fie respectate aspiraţiile legitime ale poporului palestinian, precum şi dreptul la securitate al Statului Israel. Precizările au fost făcute în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

„În ceea ce priveşte evoluţiile din Orientul Mijlociu, am condamnat ferm atacul Hamas din primul moment şi am pledat, totodată, pentru respectarea strictă a dreptului internaţional, inclusiv a dreptului internaţional umanitar, acordând ajutor umanitar civililor din Gaza. Este clar, după aceste luni de conflict deschis, că este nevoie de o soluţie politică pe termen lung, care să conducă la o pace justă, iar singura variantă viabilă rămâne soluţia celor două state, cu respectarea atât a aspiraţiilor legitime ale poporului palestinian, cât şi a dreptului la securitate al Statului Israel”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Preşedintele a reamintit că, în contextul conflictului din Fâşia Gaza, România a desfăşurat şi o „operaţiune foarte dificilă de oferire de asistenţă şi sprijin” pentru cetăţenii români de acolo.

Distribuie