Începe licitația pentru noul stadion din Pitești. Va costa 68 milioane de euro!

Andri
2 Min Read
Începe licitația pentru noul stadion din Pitești. Va costa 68 milioane de euro!

CNI a scos la licitație construcția noului stadion din Pitești. Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești.

Vechiul stadion va fi demolat vara aceasta, după încheierea campionatului de fotbal- FC Argeș fiind în continuare în pericol de retrogradare. În ianuarie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion, iar acum Compania Națională de Investiții a scos la licitație un contract de 339 de milioane de lei (aproximativ 68 de milioane de euro), potrivit economedia.ro.

Contractul se va întinde pe 8 ani. Astfel, 7 luni va dura proiectarea, în timp ce 29 de luni (2 ani și jumătate) sunt atribuite construirii stadionului. Restul de 60 de luni reprezintă garanția lucrării.

Potrivit sursei citate, depunerea ofertelor va începe pe 7 iulie, iar departajarea se va face în funcție de preț și experiența constructorului.

Noul stadion „Nicolae Dobrin” va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje. Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare.

Distribuie