În plină criză, Gentea vrea să angajeze încă 17 oameni în Primăria Pitești!

Andri
2 Min Read
În plină criză

Cu mulți consilieri locali în concediu și fără să publice pe site ordinea de zi completă, primarul PSD, Cristian Gentea, a convocat marți o ședință extraordinară a Consiliului Local Pitești. Printre punctele dezbătute la ședință se afla și o reorganizare a birourilor și serviciilor din Primărie, care să răspundă, într-un fel, viitoarei Ordonanțe de Urgență a Guvernului privind reducerea cheltuieilor.

Numai că, după toate permutările, primarului Gentea i-a dat cu plus! Mai exact, se înființează încă 17 posturi în Primărie.

“Există o suplimentare de 17 posturi, la care aveam dreptul de la începutul anului. Dacă se păstrează forma actuală a OUG, mare parte dintre aceste 17 posturi se vor completa cu personalul birourilor desființate. Se poate veni doar prin transfer, pentru că până la sfârșitul anului concursurile sunt anulate”- a declarat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local primarul Gentea.

#”Uităm de solicitările Uniunii Europene, care ne spune clar să reducem din posturi!”

Consilierul PNL, Cătălina Dumitrașcu, a declarat că documentația pentru această reorganizare de personal le-a fost trimisă aleșilor locali cu foarte puțin timp înainte. Menționăm că proiectele de hotărâre nu pot fi consultate nici acum pe site-ul Primăriei!

“Uităm de solicitările Uniunii Europene, care ne spune clar să reducem din posturi! Ni s-a trimis documentația pe repede înainte aseară, la ora 21”- a spus Cătălina Dumitrașcu.

Viceprimarul USR, Mihai Mihăilescu, consideră că organigramele nu au fost modificate cum trebuie. “Avem un Guvern iresponsabil, care a umplut aparatul de stat de sinecuri. Și de aceea tot aparatul bugetar din România trebuie să sufere”- a spus Mihăilescu.

Reorganizarea creionată de primarul Gentea a trecut la votul din Consiliul Local, cu ajutorul aleșilor PSD. Consilierii PNL au votat împotrivă, iar cei USR s-au abținut la vot.

Distribuie