I.P.J. ARGEȘ – Buletin de presă din 17 septembrie 2023

Argeș Online
18 Min Read
I.P.J. ARGEȘ - Cercetări accident cu pieton

Arestat la domiciliu pentru 30 de zile

 

 

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat, și au reținut un bărbat de 46 de ani, din Pitești.

Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 15 septembrie a.c., bărbatul s-ar fi deplasat într-un supermarket din Pitești, unde, prin amenințări cu acte de violență adresate angajaților, ar fi sustras cafea dintr-un recipient amplasat lângă dozatorul de cafea.

De asemenea, la data de 11 septembrie a.c., bărbatul ar fi sustras, din același magazin, o sticlă de băutură alcoolică.

De menționat faptul că, bărbatul a fost prins în flagrant și la data de 13 septembrie a.c., după ce a sustras, din două magazine, o sticlă de băutură alcoolică și țigarete.

După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

 

 

 

Reținuți de polițiști

 

 

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările în mai multe dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, și au reținut un minor de 16 ani, din Ștefănești.

Din cercetări s-a stabilit că, la sfârșitul lunii august și în cursul lunii septembrie, în timp ce se afla în municipiul Pitești, minorul ar fi acostat, sub diferite pretexte, persoane în vârstă, pe care, apoi, le-ar fi deposedat, prin smulgere, de lanțurile din aur.

Minorul bănuit de săvârșirea faptei a fost identificat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Pitești și condus la sediul poliției, pentru audieri.

O parte din bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanelor vătămate.

După administrarea probatoriului, minorul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești dispunând față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile.

 

 

 

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală, și au reținut un bărbat de 56 de ani, din Călinești

Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 14 septembrie a.c., bărbatul ar fi săvârșit acte de exibiționism și ar fi agresat sexual o minoră, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, în municipiul Pitești.

Bărbatul bănuit de săvârșirea faptei a fost identificat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești și condus la sediul poliției, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești dispunând față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

 

 

Persoane bănuite de săvârșirea unor tâlhării, identificate de polițiști

 

 

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările în două dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie, și au identificat cinci minori, bănuiți de săvârșirea faptelor.

În prima cauză, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 14 septembrie a.c.,  în jurul orei 13:30, în timp ce se aflau în municipiul Pitești, doi minori de 14 ani, ar fi fost acostați de alți doi minori, ambii de 13 ani, din Pitești, care i-ar fi amenințat cu acte de violență și i-ar fi controlat în buzunare și în ghiozdan, cu intenția de a le sustrage bunurile, deposedându-l pe unul dintre ei de suma de 23 de lei.

Minorii bănuiți de săvârșirea faptei au fost identificați, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, în cauză fiind sesizați și reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeș.

 

În cea de-a doua cauză, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în urma unor informații apărute pe o rețea de socializare și au stabilit faptul că, la data de 26 august a.c.,  în jurul orei 21:00, în timp ce se aflau în zona centrală a municipiului Pitești, trei minori de 15, 14, respectiv 13 ani, toți din Pitești, ar fi acostat un tânăr de 19 ani, pe care, prin constrângere morală, inclusiv prin amenințarea cu un cuțit, ar fi încercat să-i sustragă banii pe care îi avea asupra sa, dar, în final, l-ar fi determinat să le achite, cu cardul său, costul unei călătorii cu o trotinetă electrică.

Minorii bănuiți de săvârșirea faptei au fost identificați, iar doi dintre aceștia au fost conduși la sediul poliției, în vederea audierii, în baza unor mandate de aducere, puse în aplicare de polițiștii din cadrul Secțiilor 3 și 4 Poliție Pitești.

 

În ambele cazuri, cercetările continuă, urmând ca, după efectuarea unor expertize de specialitate, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

 

 

 

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

 

 

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost legitimate 1.810 persoane, au fost verificate 1.123 de autoturisme și au fost efectuate 654 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate în cele 48 de ore, au fost aplicate 614 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 166.000 de lei, dintre care 526 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 76 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 35 de    permise de conducere și au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

 

 

 

Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

 

 

În zilele de 15 și 16 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.

În cele 48 de ore, polițiștii de ordine publică piteșteni au legitimat peste 400 de persoane și au verificat aproximativ 150 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.595 de lei, fiind reținute 3 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Dintre  sancțiunile aplicate, 90, cu o valoare de 16.095 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind circulația pe drumurile publice și 21, cu o valoare de 4.900 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la societățile comerciale cu actiuvitate pe timpul nopții legislației privind comercializarea produselor din alcool și tutun către minori. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

 

 

Exemple:

 

 

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bulevardul Frații Golești, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, iar autoturismul figura cu valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

Totodată, în cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă.

 

 

 

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, pe b-dul Nicolae Bălcescu, doi bărbați, de 39, respectiv 46 de ani, ambii din Pitești, care aveau aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismelor, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.

În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a certificatelor de înmatriculare.

 

 

 

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 64 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public printr-un loc semnalizat corespunzator.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 870 de lei,  conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

 

 

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, având montate lumini de altă culoare sau intensitate și accesorii de avertizare, altele decât cele omologate.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional,  conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

 

                                        

                                                                    

Conducea cu viteză excesivă

 

 

În ziua de 16 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 48 de ani, din județul Prahova, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza com nei Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

 

 

Depistat conducând sub influența drogurilor

 

 

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 25 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de laborator a substanței a cărei prezență a fost detectată.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al conducătorului auto a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

 

Depistați de polițiști în timp ce conduceau sub influența alcoolului

 

 

În noaptea de 15 spre 16 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 30 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe D.J. 703 E – Băbana, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

 

În ziua de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 58 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DC 121, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

 

Conducând sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier

 

 

În noaptea de 16 spre 17 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe DN 7, în zona Pasarelei, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, care au constatat faptul că, un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism pe DN 7, din direcția Topoloveni către Pitești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat cu autoturismul în șanț. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

TAGGED:
Sursa:IPJ Argeș
Distribuie