Haos în transportul județean de persoane. Vicele Nicolaescu: “Nu e plăcut”

Andri
2 Min Read
#image_title

Foarte mulți navetiști și elevi din Argeș au rămas pe jos săptămâna aceasta, după ce Poliția Rutieră a oprit mașinile de tip maxi-taxi și le-a confiscat plăcuțele de înmatriculare. De ce s-a ajuns aici, fix după începerea școlii și cine trebuia să se ocupe de aceste probleme, aflați în continuare.

Situația a fost posibilă din cauza legislației dubioase promovate de actuala coaliție de guvernare, care a modificat în mai 2023 Ordonanței Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere (PL-x nr.12/2023). Imediat după a fost depusă însă o sesizare referitoare la neconstituționalitatea legii.

 Între timp, la data de 30 iunie 2023 a expirat perioada de valabilitate a actualului program de transport județean și, implicit, valabilitatea licențelor de traseu aferente.

Teoretic,  expirarea licențelor de traseu ar duce la imposibilitatea deplasării publicului călător pe traseele județene. Culmea, doar în Argeș Poliția Rutieră s-a apucat de controlat, deși situația e identică în toată țara.

Conducerea Consiliul Județean Argeș recunoaște că e incompetentă

În județe, de licențe și traficul județean (cu maxi-taxi, cum este cunoscut) se ocupă Consiliul Județean, prin Autoritatea Județeană de Transport. Ei bine, se pare că acest organism este complet depășit de situație.

O recunoaște chiar vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, care a dat declarații în acest sens la o televiziune locală.

“Ne vom întâlni cu reprezentanții ARR și ai Poliției și vom vedea ce vom putea face. Vrem să rezolvăm cât de repede problema. Poliția a aplicat legea.

Este un vid legislativ, noi practic va trebui să prelungim un program care s-a terminat și niște licențe care au expirat pe 30 iunie. Nu este o situație plăcută și nici ușor de rezolvat, din punct de vedere legal.

Dacă vor veni iarăși contestații, se va prelungi achiziția acestor trasee”- a declarat Nicolaescu la Profi24 TV.

Distribuie