Guvernul promite doar legea salarizării. Sindicaliștii continuă protestele!

Andri
2 Min Read
Guvernul promite doar legea salarizării. Sindicaliștii continuă protestele!

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat în urmă cu puțin timp că salariile profesorilor vor fi o prioritate în noua lege a salarizării din sistemul bugetar. De asemenea, au fost anunțate prime pentru cei 300.000 de angajați din Educație- practic niște vouchere, despre care s-a discutat și ieri. De fapt, Guvernul nu a oferit nimic nou.

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat de miercuri seara, după întâlnirea cu sindicaliștii, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

Sindicaliştii din Educaţie s-au strâns în Piaţa Victoriei, în cadrul mitingului de joi, unde au dat răspunsul la oferta Guvernului. Aceștia au transmis că nu pot accepta propunerile Executivului, considerându-le sfidătoare.

„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată”, a spus Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, citat de Agerpres.

Distribuie