Guvernul îngheață salariile bugetarilor. Ciolacu: “Nu sunt Harry Potter”

Andri
2 Min Read

În ciuda presiunilor din partea sindicatelor, Guvernul Ciolacu va îngheța salariile bugetarilor până în 2025.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, joi seară la Digi24, că eliminarea inechităților din sistemul de salarizare este un jalon „foarte important” în PNRR, dar că proiectul legii salarizării, care va fi întocmit de Guvern, nu se va aplica din 2024, el argumentând: „nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a declarat de asemenea că legea se va aplica din 2025.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a spus, joi la Europa FM, că, în ceea ce privește cerințele profesorilor de majorare a salariilor, ei „au avut o creștere aprobată în avans de 25%, care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%” și că va respecta promisiunea care le-a fost făcută.

„Legea salarizării este în cererea de plată numărul 4, la fel ca și reforma fiscală. Părerea mea e că va avea aplicabilitate din 2025. Nu știu dacă de la începutul anului sau de la jumătate. Profesorii au avut o creștere aprobată în avans de 25% care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%. Vorbesc ca și efort bugetar, nominal. Cifrele n-au cum să mintă. Mâine, poimâine de la ora 10:00 am iarăși întâlnire cu liderii. Nu vom avea o lege a salarizării pusă în aplicare pe anul viitor. Vom avea discuțiile astfel încât până la legea salarizării să acoperim cât mai mult din acest 50%. O să respect (promisiunea făcută profesorilor – n.red.). Și dumneavoastră și eu și toți românii ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Nu sunt Harry Potter. Mă numesc Marcel Ciolacu”, a declarat președintele PSD.

Distribuie