Guvernul adoptă azi creșterea salariului minim. În construcții, salariul net scade!

Andri
1 Min Read

Guvernul Ciolacu va adopta astăzi creșterea salariului minim, majorarea fiind însă nesemnificativă pentru salariați.

Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, dacă vorbim despre angajații din domeniul construcțiilor.

Nivelul salariului minim în acest moment este de 3000 de lei brut. După creșterea de la 1 octombrie, brutul va crește la 3300 de lei. Însă după ce statul va reține toate taxele, salariul net va fi de 1996 de lei- o majorare netă de doar 98 de lei.

Același lucru se întâmplă și în construcții. Pentru că angajații din acest domeniu nu sunt încă obligați să plătească CASS, aceștia vor primi în mână 394 de lei în plus. Însă, după ce va fi eliminată scutirea de CASS, sindicaliștii avertizează că salariații vor încasa chiar mai puțini bani decât înainte de majorare- cu 56 de lei în minus.

UPDATE: În ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a declarat că se va reanaliza creșterea salariului minim în construcții, pentru ca acesta să nu scadă odată cu introducerea plății CASS.

Distribuie