Guvernul a adoptat bugetul pe 2024. Ciolacu: “Noaptea, ca hoții!”

Andri
1 Min Read
Guvernul vrea să regionalizeze DSP

Guvernul a adoptat în nopatea de joi spre vineri proiectul de buget pe anul 2024 și „ordonanța austerității“, cea care stabilește principalele măsuri fiscale care intră în vigoare la 1 ianuarie 2024, după o ședință întârziată cu 9 ore. Bugetul va fi supus votului parlamentarilor săptămâna viitoare.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, ironic, la începutul ședinței că „vom face un buget noaptea ca hoții“. El a afirmat că se majorează salariile profesorilor, dar nu a precizat cifra. Salariul minim brut va crește de la 1 iulie la 3.700 lei, a mai spus el. Acesta a declarat și că “nu vor exista creșteri de taxe în 2024”.

“O să facem un buget noaptea ca hoţii. Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului. Aici e cheia dezvoltării României, unde, câteodată, cu discuții lungi și mai aprinse am lucrat cu toată echipa guvernamentală, dar, cum este corect, vreau să-i mulțumesc domnului ministru al Finanțelor pentru tot efortul depus în cele șase luni, fiindcă știm cum a trebuit să gestionăm situația în această perioadă”, a declarat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Distribuie