Greva din Educație continuă! Sindicatele au refuzat ultima ofertă a Guvernului

Argeș Online
1 Min Read
Greva din Educație continuă! Sindicatele au refuzat ultima ofertă a Guvernului

Negocierile dintre sindicaliști și Guvern au eșuat, din nou. Greva din Educaţie continuă, după ce Executivul nu a acceptat solicitările sindicaliştilor de creştere a salariilor cu aproximativ 20%, au anunţat marţi, în Piaţa Victoriei, liderii de sindicat.

„Cererea noastră şi anume de a se majora salariile aşa cum am cerut ieri: aplicarea articolului 12 din Legea 153, nu se acceptă. Este vorba de o creştere de 20% a salariilor”, a arătat Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Acesta a precizat că oficialii au înaintat aceeaşi propunere, respectiv prime (vouchere) de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic. În aceste condiţii, sindicaliştii spun că vor continua acţiunile de protest şi solicită intervenţia de urgenţă a preşedintelui Klaus Iohannis.

„Preşedintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situaţia din sistem va trebui să intervină în regim de urgenţă. Este rolul domniei sale de mediator” a subliniat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Distribuie