Greșeală sau intenție? Decizie amânată privind transportul metropolitan în comuna Micești

Andri
2 Min Read
Greșeală sau intenție? Decizie amânată privind transportul metropolitan în comuna Micești

Din ianuarie, comuna Oarja se va alătura transportului metropolitan, prin noi trasee ale operatorului Publitrans 2000 SA Pitești. Din septembrie, municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni sunt interconectate prin linii comune de transport public.

Între timp, mai multe localități au avut tentative de a adera la ADI pentru transportul metropolitan. Primarul orașului, Ștefănești, Nicolae Velcea, a spus inițial că vrea, după care a renunțat, în favoarea traseelor de maxi-taxi arhicunoscute. Și locuitorii din comuna Micești își doresc să călătoarească civilizat, cu autobuzul, spre și dinspre Pitești.

Astfel, miercuri a avut loc ședința Consiliului Local Micești, care a avut pe ordinea de zi și proiectul privind intenția comunei de a intra în A.D.I.( Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Transport Public. Consilierul local Adrian Stoica susține că dintr-o “omisiune” a executivului, decizia a fost amânată.

“Proiectul prin care U.A.T. Micești îsi anunța intenția de a adera la această asociație, nu a fost însoțit de un raport de specialitate, raport ce trebuia elaborat de catre aparatul de specialitate al primarului și drept urmare, din această cauză, nu a putut fi supus spre aprobare de către consilierii locali prezenți la ședință.  În procesul verbal al ședinței, s-a consemnat că proiectul nu este însoțit de raport de specialitate, dar ca va fi elaborat până la întrunirea următoarei ședințe, sedință ce va fi programată tot în luna decembrie pentru promovarea bugetului. Vă voi ține la curent cu hotărârea ce se va emite la următoarea ședință a Consiliului Local Micești”, a spus Stoica după ședință.

Distribuie