Gentea recunoaște: “Mă alintă primarul semafor!”

Andri
2 Min Read
Gentea recunoaște: “Mă alintă primarul semafor!”

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a făcut o postare pe Facebook după ce foarte mulți piteșteni pur și simplu nu mai suportă semaforizarea forțată a orașului. Ca de obicei, Gentea se disculpă, deși este responsabil de implementarea proiectului de 35 milioane de lei.

De altfel, se știe că Gentea este de decenii președinte PSD Pitești și consilier local- el însuși votând proiectul respectiv în 2018. Iar PSD a avut majoritate în Consiliul Local în 2018, așa cum are și acum, după spargerea alianței locale PNL-USR.

“În calitate de „primar semafor”, așa cum mă alintă „prietenii” mei, vreau să lămuresc lucrurile legate și de acest proiect!

Totul a pornit de la un studiu de trafic făcut în 2018, de AV TRANSPORT PLANNING SRL și UTI GRUP SA.

Apoi, Consiliul Local a aprobat prin HCL 462/2018, devizul estimativ în valoare de 35.624.894,5 lei. Atunci a fost aprobat practic proiectul care stă la baza montării acestor semafoare.

Contractul de finanțare s-a semnat în 13.05.2020. Toate acestea, cu mult înainte să vin eu în primărie!

Și noi am aplicat pentru continuarea sistemului de management al traficului, pentru alte 4 loturi din Pitești și am semnat contractul de finanțare în 2023 (cofinanțare 0 lei).

Mai mult, chiar mâine, la ora 11.00, avem întâlnirea cu elaboratorul SF-ului și nu voi  fi de acord să se mai introducă noi semafoare, decât acolo unde este absolută nevoie pentru ca sistemul să funcționeze.

Proiectul vechi, cel care văd că nemulțumește, se încheie în iulie 2023, urmând probele tehnologice până în septembrie.

După recepție, dacă nemulțumirile vor persista, deși mie mi se pare că în multe dintre intersecții se circulă bine, semafoarele vor rămâne pe poziții, dar vor fi oprite.

Numai că, dacă vor apărea disfuncționalități în ceea ce privește traficul piteștean, vreau să se știe bine cum stau lucrurile și să nu mai fiu eu „vinovatul de serviciu”!”- a scris Gentea pe rețeaua de socializare.

Distribuie