Gentea, la bilanț, despre transportul metropolitan: “Doar 11 autobuze electrice circulă! Așa e când te încurcă constructorii neserioși!”

Andri
2 Min Read
Gentea

Transportul metropolitan va ajunge din ianuarie și în comuna Oarja, a anunțat primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Dacă pentru comunele limitrofe, unde există din septembrie trasee Publitrans, sunt avantaje clare, piteștenii au suportat o majorare a tarifului unei călătorii de la 2 lei, la 2,5 lei.

“Tariful la Mărăcineni a scăzut cu 62%. Abonamentul integrat de 80 lei/lună pentru aria de operare a convins pe toată lumea. Dacă facem o socoteală simplă, să te duci la serviciu de luni până vineri dintr-una dintre localitățile limitrofe către Pitești și la cumpărături înseamnă 200 lei/lună pe bilete. Acum același lucru îl poți face cu 80 lei”, a spus Gentea.

De asemenea, Gentea a recunoscut că cele 40 de autobuze electrice cumpărate de municipalitate stau mai mult pe dreapta- așa cum am scris și noi săptămâna aceasta. Piteștiul va cumpăra și 20 de autobuze hibrid, de 42 milioane lei, din care 35 milioane reprezintă fonduri nerambursabile. De asemenea, vor fi cumpărate, prin PNRR, încă 15 autobuze electrice.

“Știu că piteștenii sunt nemulțumiți. Doar 11 autobuze electrice circulă. Lucrăm pentru montarea stațiilor de încărcare, așa e când te încurcă constructorii neserioși!”, a spus Gentea la bilanțul activității sale la doi ani de mandat, referindu-se la întîrzierile lucrărilor de la stațiile de încărcare din parcarea de la Bowling.

Distribuie