Gentea îi atacă pe consilierii locali liberali: “Nu am cui să explic!”

Andri
2 Min Read
Gentea îi atacă pe consilierii locali liberali: “Nu am cui să explic!”

Primarul Cristian Gentea a atacat azi frontal propunerea consilierilor locali PNL, de acordare a unui stimulent financiar de 2500 lei pentru familiile nou-născuților din muncipiu. La dezbaterea bugetului Piteștiului pe 2023, dintre consilierii PNL a fost prezentă doar Cătălina Dumitrașcu, adjuncta IȘJ Argeș, căreia i s-a adresat primarul Gentea.

“Nu am cui să-i explic, că ceilalți nu sunt în stare… nu sunt în sală! Cu siguranță în februarie îl vom băga în Consiliul Local, așa e normal, dar nu va avea viza de legalitate a secretarului. Eu nu știu ce face primarul de la Bascov, nici nu mă înteresează. Am întrebat la Oradea, Cluj, Sibiu, Galați, Focșani, Vâlcea- nu că nu vrem să dăm această indemnizație, dar nu e legală. La Bacău a trecut prin CL, fără viză de legalitate, dar acum sunt în instanță și dl primar mi-a pus documentele la dispoziție, pentru care i-am mulțumit. Nu avem nicio posibilitate, ca ordonator principal de credite, să verificăm modul cum sunt cheltuiți acești bani”- a spus Gentea.

Cătălina Dumitrașcu i-a dat replica în ședință, dar a fost destul de neconvingătoare.

“Ar fi o măsură binevenită pentru creșterea natalității. Acum câțiva ani se acorda un stimulent în Pitești. Cum acordăm diplomele de fidelitate, cred că putem găsi o posibilitate măcar pentru trusoul micuților. Colegii noștri lucrează la o variantă legală”- a spus Cătălina Dumitrașcu în cadrul dezbaterii.

Distribuie