Gentea dă vina pe Apostoliceanu: Contractul cu stațiile de autobuz, semnat de fostul viceprimar!

Andri
2 Min Read

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a spus joi, într-o conferință de presă, că fosta echipă din conducerea Primăriei a aprobat proiectul și valoarea, de 4 milioane de euro, pentru înlocuirea celor 106 stații de autobuz din oraș. Mai precis, acesta l-a indicat pe Sorin Apostoliceanu, acum consilier liberal, ca unul dintre artizanii proiectului în forma actuală, care în 2019-2020 era viceprimar PSD.

Declarațiile sale vin în contextul în care consilierii locali PNL, cel mai vehement fiind Mihai Coteț, critică investiția, considerând-o prea scumpă.

“La stațiile de autobuz, în martie 2019 s-a aprobat proiectul, cu valoarea totală de 4 milioane de euro. Că toată lumea împarte la 106 și spune că o stație e 40.000 euro. Deci valoarea este aprobată de atunci! A fost împuternicit dl Apostoliceanu să semneze toate actele necesare și contractul de finanțare- semnat pe 30 aprilie 2020. Până în 21 aprilie 2021 nu s-a mai făcut nimic”- a spus Gentea.

Primarul a promis însă că toate stațiile de autobuz vor fi gata până la sfârșitul anului.

“Mâine avem ședință cu constuctorii, avem 62 de stații montate, deci mai sunt 12 stații de autobuz și 30 de totemuri. Mai este de făcut și partea electrică. Nemulțumirea piteștenilor a fost că s-au dezafectat toate odată. Dar mi s-a explicat că sunt 12 tipuri de stații. Cert este că avem promisiunea firmei că la sfârșitul anului toate stațiile vor fi funcționale, cu șase luni mai devreme”- a completat primarul.

Distribuie