Gentea dă cu banii piteștenilor: “Vom modifica stațiile de autobuz cu bani din bugetul local!”

Andri
3 Min Read

Nici nu au fost montate complet, că cele 99 noi stații de autobuz din Pitești, de 20 milioane lei (aproximativ 41.000 euro bucata, preț de garsonieră) au provocat nemulțumirea piteștenilor. Primarul Cristian Gentea încearcă, ca de obicei, să paseze responsabilitatea și spune că “nu era el în primărie” în perioada 2018-2020, când s-a făcut proiectul și s-a semnat contractul de finanțare.

Gentea omite, ca de obicei, că era președinte PSD Pitești și consilier local, ba chiar președinte al comisiei de urbanism din CL Pitești în acea perioadă. Și, tot ca de obicei, dă vina pe Apostoliceanu, acum consilier local PNL, dar fost viceprimar PSD și “copil de suflet” al lui Gentea în organizația municipală, pe care primarul o conduce și acum.

Ba mai mult, Gentea a anunțat joi că, după finalizarea proiectului de 20 milioane lei (fonduri europene), Primăria Pitești va cheltui bani din bugetul local pentru… a le modifica! Deci alți bani, altă distracție, pentru niște construcții primitive care oricum au costat, în medie, peste 40.000 euro bucata!

“Mai explic o dată proiectul ăsta cu stațiile de călători, văd că lumea totuși nu a înțeles. Este un proiect cu finanțare nerambursabilă și curpinde cinci proiecte: modernizarea celor 99 stații, trei trasee noi, în derulare, amenajare piste bicicliști, achiziția unui număr de 48 biciclete și sistemul de e-ticketing.

Contractul a fost semnat în octombrie 2020. Mă dernajează că cei care strigă că stațiile sunt scumpe sunt cei care au semnat contractul! Nu am fost eu în Primărie, nu am fost eu primar în perioada 2018-2020. Era semnat tot. Nu eu am semnat nici proiectul, nici devizul. Și sunt bani europeni. Aceste stații nu sunt gata, termenul e 20 iunie. Sunt nemulțumiri în oraș, că unele stații sunt mai mari și altele mai mici. Vă dau exemplul stației de pe Craiovei, la Poștă, e una dintre cele mai mari stații din oraș. Pentru ce? Nu eu am stabilit, nu eu am semnat devizul.

Dar l-am pus pe directorul Publitrans să facă o situație și, după ce se termină proiectul, vom achiziționa niște corpuri noi cu bani de la bugetul local. Acum nu putem schimba locația cu un metru, sunt 12 tipuri de stații și nu eu am stabilit ca stația de tip 2 să fie la Teatru. Vom face modificările cu bani din bugetul local”- a declarat primarul Gentea în cadrul unei conferințe de presă.

Distribuie