Gazprom nu a reluat alimentarea cu gaze naturale a gazoductului Nord Stream 1, iar Comisia Europeană acuză că acesta a fost oprit sub pretexte false

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Gazprom nu a reluat alimentarea cu gaze naturale a gazoductului Nord Stream 1

Gigantul energetic rus Gazprom a informat (seara de 02.09.2022, postare pe rețeaua de socializare Telegram) că, deocamdată, nu poate relua furnizarea gazelor naturale către Germania prin gazoductul Nord Stream 1, motivând că este nevoie urgentă de lucrări de reparații și întreținere pentru a putea relua alimentarea cu gaze naturale.

În postarea Gazprom se precizează că au fost identificate defecțiuni la o turbină de pompare a gazelor, iar furnizarea de gaze prin gazoductul Nord Stream 1 nu se poate face până când aceste defecțiuni nu vor fi remediate.

Anunțul Gazprom a fost făcut cu doar câteva ore înainte de termenul anunțat de gigantul energetic rus pentru reluarea furnizării de gaze naturale prin Nord Stream 1 – 03.09.2022, ora 04.00 ora Federației Ruse.

În acest context, Eric MAMER, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a acuzat (seara de 02.09.2022, postare pe contul de Twitter) gigantul rus Gazprom că a oprit furnizarea de gaze prin conducta Nord Stream 1, din Marea Baltică către Germania, folosind pretexte false, lucru ce confirmă încă odată faptul că gigantul rus nu este un furnizor de resurse energetice pe care să te poți baza.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a mai precizat că Federația Rusă dă dovadă de cinism și preferă să ardă gazul decât să-și onoreze contractele.

Distribuie