FOTO. Lasconi a mințit despre votul la referendumul pentru familia tradițională?

Andri
2 Min Read

Scandalul din sânul USR, de duminică, se poate să fi pornit de la o declarație neadevărată. Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a declarat într-un interviu la Prima TV că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018. Totuși, se poate ca Lasconi să fi declarat acest lucru doar pentru a atrage și o altă parte a electoratului.

Afirmațiile sale i-au nemulțumit pe colegii de partid și a declanșat o reacție vehementă chiar din partea fiicei sale, care locuiește în Paris. Toate acestea au dus la înlăturarea Elenei Lasconi de pe lista USR pentru europarlamentare, unde se afla pe prima poziție- fiind practic „executată politic” pentru delict de opinie.

Totul pare însă să fi pornit de la o minciună. Cel puțin așa reiese din imaginile publicate pe primăriță pe rețelele de socializare în 2019.

Pe 26 mai 2019, cu ocazia alegerilor europarlamentare, Elena Lasconi a publicat pe Facebook și pe Instagram o poză în care apare cu buletinul plin de tibrele care se aplică pe partea din spate a documentului cu ocazia votului.  Între timbrele aplicate cu ocazia alegerilor din 2016 (locale și parlamentare) și timbrul de la alegerile europarlamentare din acea zi nu există niciun alt timbru. Lipsește astfel tocmai dovada participării la referendumul pentru familie din 2018.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Elena Lasconi în interviu, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Distribuie