(FOTO) Consilier județean PSD Argeș la inaugurarea monumentului dedicat “eroilor” Securității

Andri
2 Min Read
(FOTO) Consilier județean PSD Argeș la inaugurarea monumentului dedicat “eroilor” Securității

Un eveniment controversat, organizat de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul Român de Informații, fix de Ziua Crucii, a atras critici în spațiul public chiar înainte de a avea loc. Este vorba despre inaugurarea, cu fast, în Cimitirul Eroilor din Pitești a unui “monument”  în formă de cruce dedicat securiștilor “care au activat pe frontul nevăzut în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României”.

Evenimentul a fost prezidat de președintele ACMRR Argeș, colonelul (r) Dumitru Șovar. Reprezentanții foștilor torționari și securiști nu au avut nicio jenă să investească în acest monument, pe care l-au ridicat chiar în orașul care a găzduit „Experimentul Pitești”. Regimul comunist, prin Securitate și torționari, a transformat închisoarea Pitești, în perioada 1949-1952, într-un experiment atât de distructiv, încât Alexandr Soljeniţîn, laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 1970, l-a caracterizat drept „cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane”.

Deși au fost lansate invitații de participare la eveniment către conducerea Primăriei Pitești, Consiliului Județean și Instituției Prefectului Argeș, de data aceasta conducătorii acestor instituții nu s-au arătat, alertați probabil de semnalele din presă.

Printre cei prezenți a fost însă un consilier județean PSD, directorul Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Nicolae Tudose (vezi foto). Acesta este un social-democrat de seamă în Mioveni, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene pe vremea premierului Mihai Tudose.

Distribuie