Forțele ucrainene înving flota rusă în Marea Neagră

Argeș Online
2 Min Read
Forțele ucrainene înving flota rusă în Marea Neagră

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat că forțele ucrainene au învins cu succes flota rusă în Marea Neagră. James Heappey, adjunctul ministrului Apărării din Marea Britanie, a făcut această dezvăluire în discursul său la Forumul de Securitate de la Varșovia.

Heappey a lăudat realizările militare ale Ucrainei și a îndemnat comunitatea internațională să aprecieze progresul lor. A recunoscut că, deși progresul Ucrainei poate fi lent, este inevitabil. A menționat în mod specific avansul din Kharkiv ca un model de succes. Cu toate acestea, a evidențiat cea mai recentă victorie în Marea Neagră ca un punct de referință semnificativ, afirmând că Ucraina a obținut o înfrângere funcțională a Flotei Ruse din Marea Neagră.

Ministrul adjunct a accentuat importanța contraofensivei terestre a Ucrainei, afirmând că fiecare avans câștigat este crucial. Acest lucru sugerează că forțele ucrainene au obținut câștiguri teritoriale semnificative în fața armatei ruse.

Această declarație vine în urma rapoartelor de informații britanice care sugerează că controlul Flotei Mării Negre ruse asupra regiunii a fost semnificativ slăbit. După o serie de atacuri reușite din partea forțelor ucrainene, dominația flotei ruse în Marea Neagră a fost compromisă, iar navele lor pot resimți acum o securitate mai scăzută în porturi.

Capacitatea forţelor ucrainene de a învinge flota rusă în Marea Neagră reprezintă un moment semnificativ în conflictul în curs între cele două naţiuni. Acesta evidenţiază priceperea militară a Ucrainei şi demonstrează că aceasta este capabilă să conteste dominaţia Rusiei în regiune.

Distribuie