Forțele de securitate israeliene au avertizat civilii paestinieni să părăsească orașul Gaza din Fâșia Gaza

Dragoș Ghiță
3 Min Read
Forțele de securitate israeliene au avertizat civilii paestinieni să părăsească orașul Gaza din Fâșiei Gaza

Forțele de securitate israeliene au avertizat (13.10.2023) civilii din orașul Gaza (nordul Fâșiei Gaza) să-și evacueze locuințele, în contextul în care Forțele Armate israeliene par că intenționează să intensifice atacurile asupra țintelor teroriste din regiunea orașului Gaza și, posibil, să lanseze o invazie terestră în răspuns la operațiunii “Al-Aqsa Flood” a mșcării teroriste Hamas asupra Israelului. Între timp, FA israeliene continuă ofensiva aeriană asupra Fâșiei Gaza și mențin blocada totală asupra enclavei palestiniene.

Potrivit ONU, 340.000 de rezidenți ai Fâșiei Gaza au fost strămutați de când Israelul a început campania sa împotriva Hamas, declanșată în urma atacurilor oribile executate de militanții Hamas, în urma cărora peste 1.300 de persoane (inclusiv cetățeni străini) au fost ucise pe teritoriul Israelului și alte aproximativ 150-200 au fost răpite de militanții Hamas și duse în Fâșia Gaza, unde sunt ținute ostatece. Intensitatea atacurilor cu rachete executate de militanții Hamas din Fâșia Gaza asupra Israelului a scăzut considerabil, fapt ce poate arăta că Hamasul se pregătește pentru o luptă de durată.

În același timp, Hamasul a lansat (13.10.2023) un apel pentru o „zi a furiei” în Cisiordania, precum și în rândul susținătorilor din întreaga lume, iar temerile de atacuri împotriva evreilor și israelienilor în întreaga lume sunt foarte mari.

Mesajul forțelor de securitate israeliene a fost transmis pe mai multe canale de comunicare, inclusiv mass-media, rețele de socializare, Internet și chiar fluturași tipăriți în limba arabă, și menționează următoarele: “autoritățile israeliene fac apel la evacuarea tuturor civililor din orașul Gaza către partea de sud a Fâșiei Gaza pentru propria lor securitate și protecție și le recomandă strămutarea în zona din sudul localității Wadi Gaza (sudul Fâșiei Gaza) așa cum este indicat pe harta indicată prin acest mesaj. Organizația teroristă Hamas a lansat un război împotriva statului Israel iar orașul Gaza este o zonă în care au loc operații militare. Veți putea să vă întoarceți în orașul Gaza numai când autoritățile israeliene vor emite un anunț prin care acest lucru va fi permis. De asemenea, nu vă apropiați de zona situată lângă zidul de securitate care delimitează granița statului Israel.”

În răspuns, gruparea teroristă Hamas le-a solicitat rezidenților civili din orașul Gaza să nu-și părăsească locuințele și să nu urmeze instrucțiunile “propagandistice“ de evacuare ale autorităților israeliene.

Nota redacției: cel mai probabil, forțele de securitate israeliene vor lansa o ofensivă de amploare în orașul Gaza dar și în alte localități și zone din Fâșia Gaza, ofensivă care va presupune inclusiv acțiuni de căutare-scotocire dar și ale acțiuni specifice, prin care niciun centimetru pătrat din zonele vizate nu va rămâne necercetat.

Distribuie