Ford a prezentat prima mașină electrică ce va fi produsă în România

Andri
2 Min Read
Ford a prezentat prima mașină electrică ce va fi produsă în România

Constructorul auto american a prezentat joi E-Transit Courier, un nou vehicul comercial complet electric, care oferă conectivitate şi productivitate îmbunătăţite pentru clienţii de vehicule comerciale compacte şi a cărui producţie va începe în 2024 la fabrica Ford Otosan Craiova. Mașina Ford va fi prima electrică produsă în România, fiind știut faptul că Dacia Spring este importată din China. Anunțul de azi e de bun augur, în condițiile în care din 2035 vânzările de mașini noi în UE cu motoare clasice, pe combustie internă, vor fi interzise.

Noul E-Transit Courier îşi va face debutul public la Salonul de vehicule comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, şi este programat să intre în producţie în 2024. Clienţii vor putea comanda versiunile cu motoare pe benzină şi diesel din vara lui 2023, livrările fiind programate să debuteze până la finalul anului.

Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat pentru a oferi clienţilor o experienţă de condus fără compromisuri, incluzând un motor puternic de 100 kW şi posibilitatea de conducere cu o singură pedală (One-Pedal) – detaliile complete ale performanţei şi autonomiei vor fi confirmate la o dată ulterioară.

E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare rapidă DC de până la 100 kW. Sistemul este capabil să adauge 87 km de autonomie în 10 minute şi să se încarce de la 10 la 80% în mai puţin de 35 de minute. E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la reţeaua de încărcare Blue Oval, care urmează să includă la nivel european 500.000 de puncte publice de încărcare până în 2024.

Toate modelele vor fi construite la Craiova, România, de către Ford Otosan, producătorul liderilor de segment Transit Custom şi E-Transit.

Distribuie