Finalizarea reabilitării Cetății Poenari- întârziată cu încă un an de zile!

Andri
1 Min Read

Consiliul Județean Argeș nu va reuși să finalizeze la timp proiectul de consolidare și conservare a Cetății Poenari, obiectiv turistic important în județ. Lucrările ar fi trebuit să fie gata pe 31 decembrie 2023! Deși proiectul beneficia de finanțări europene, întârzierile de execuție vor costa bugetul județului peste 3 milioane lei anul viitor.

Astfel, consilierii județeni au votat joi aprobarea prelungirii duratei de implementare și a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectului „Conservarea și Consolidarea Cetății Poenari Argeș”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Din valoarea totală a proiectului, de 23 milioane lei, 13 milioane lei sunt cheltuieli neeligibile. Abia în data de 07.07.2022 a fost emis ordinul de începere a execuției lucrărilor, în prezent stadiul fizic realizat ajungând la un progres  de 85%.

Conducerea CJ Argeș a solicitat consilierilor prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu 12 luni, respectiv până la data de 31.12.2024. Asta înseamnă 3,3 milioane lei, cheltuieli neeligibile estimate a fi plătite în anul 2024 (din care 2,8 milioane pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor).

Distribuie