Filarmonica Pitești- buget de două ori mai mare decât Centrul Cultural

Andri
1 Min Read
Filarmonica Pitești- buget de două ori mai mare decât Centrul Cultural

O instituție destul de controversată în ultima vreme, condusă de câțiva ani, din interimat, de un fost cameraman și jurnalist sportiv (Gabriel Niță), va primi și anul acesta o subvenție consistentă din partea Primăriei Pitești. Este vorba despre Filarmonica Pitești, instituție de cultură subordonată municipalității, care are anul acesta un buget de 8,15 milioane lei. Din această sumă, 7,9 milioane lei sunt subvenții de la bugetul local al Piteștiului. Doar 223.000 lei reprezintă venituri proprii, din bilete/abonamente și închirierea sălii.

O sumă considerabilă din bugetul Filarmonicii, 3,4 milioane lei, va fi cheltuită pentru plata salariilor celor 57 de angajați cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Spre comparație, Centrul Cultural Pitești, condus tot din interimat de o doamnă director (Carmen Salub) de pe vremea primarului Pendiuc, are pe 2023 un buget de 4,47 milioane lei. Veniturile proprii sunt însă și mai mici la această instituție, subvenția Primăriei ridicându-se la 4,45 milioane lei.Centrul Cultural Pitești are 18 angajați pe perioadă nedeterminată, pentru salariile lor de bază urmând să se cheltuie anul acesta 1,35 milioane lei.

Distribuie