Festivalul Bujorului, motiv de scandal în Consiliul Local Pitești. Tudosoiu: “E o chestiune ciudată”

Andri
3 Min Read
Festivalul Bujorului

Câțiva consilieri locali liberali au propus organizarea Festivalului Bujorului la Pitești, în perioada 06-19 mai 2024 în Parcul Lunca Argeșului, spunând că oricum în oraș sunt puține evenimente. Propunerea lor a fost supusă la vot în ședința Consiliului Local de joi, 29 iunie. După cum era de așteptat, ideea a fost respinsă la vot, cei de la PSD susținând că Piteștiul este cunoscut pentru “Simfonia Lalelelor” și nu ar fi oportună asocierea cu o altă floare.

În schimb, nu au lipsit replicele tăioase între consilierii PNL și cei de la PSD. Menționăm că PNL este, practic, în opoziție în Consiliul Local Pitești, după ce l-au exclus din partid pe viceprimarul Gelu Tofan, iar alianța locală cu USR nu mai este nici ea ce era prin 2020.

Cel care s-a opus pe față propunerii și a luat cuvântul a fost Dumitru Tudosoiu, consilier local și șef la IȘJ Argeș:  “Din câte știu eu, producătorul local cu care ați venit și aici, în Consiliul Local, e de pe la Suseni. Nu o puneți în comparație cu Simfonia Lalelelor. Eu cred ca Piteștiul este recunoscut în primul rând pentru Simfonia Lalelelor. Să vi acum cu altă floare simbol nu cred că este potrivit, sincer. E o chestiune un pic ciudată”

Consilierul local PNL, Răzvan Șerbănoiu, i-a dat replica: “Domnule Tudosoiu, nu ați inițiat niciun fel de eveniment în Pitești, de când sunteți consilier local! Ați mers pe ce a fost, nu vreți să se schimbe nimic. Acum, dacă venim cu bujorul, moare laleaua… Sunt mulți producători de flori, nu numai doamna de la Suseni.”

A intrat în polemică și liberalul Sorin Apostoliceanu, care a acuzat Salpitflor Green, societatea Primăriei, că nu susține ideea: “Cei de la Salpitlor nu sunt de acord cu nimic… Aș vrea să le transmit că e obligație legală ca în fiecare localitate să fie amenajată o alee de bujori, fiind floare națională. Să facem ce scrie în lege!”

Replica i-a dat-o primarul Cristian Gentea: “Doamna director Tomescu i-a propus doamnei de la Suseni acest lucru- dar pe dânsa o interesează doar să-și vândă bujorii ei.”

Cu doar 10 voturi pentru (de la PNL și USR), 11 împotrivă și 2 abțineri, proiectul de hotărâre a fost respins.

Distribuie