Federația Rusă acuză Ucraina de bombardarea Centralei Nucleare Zaporojie

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Federația Rusă acuză Ucraina de bombardarea Centralei Nucleare Zaporojie

Reprezentantul permanent al Federației Ruse la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) din cadrul ONU, Mihail ULIANOV, a acuzat (20.11.2022, postare pe contul de Twitter) partea ucraineană de bombardarea (în seara de 19.11.2022 și dimineața de 20.11.2022) zonei în care se află Centrala Nucleară Zaporojie.


Mihail ULIANOV a mai adăugat că, prin acțiunile de bombardament asupra centralei, ucrainenii demonstrează că au luat rezoluția adoptată (17.11.2022) de AIEA, ca un cec în alb care le permite să întreprindă astfel de acțiuni.

Nota redacției – Consiliul de Guvernare al AIEA a adoptat (17.11.2022), la propunerea Canadei și Finlandei, o rezoluție prin care AIEA solicită Federației Ruse să înceteze toate activitățile desfășurate la CN Zaporojie. De asemenea,  rezoluția adoptată de AIEA exprimă îngrijorările cu privire la presiunile la care sunt supuși membrii ucraineni ai personalului CN Zaporojie precum și cu privire la întreruperile repetate ale alimentării externe cu energie electrică a CN Zaporojie, energie necesară păstrării în condiții de siguranță a facilității nucleare.

Directorul general al AIEA, Rafael Mariano GROSI, a condamnat (20.11.2022) acțiunile de bombardament și a făcut apel la calm. Mai multe informații la link-ul

https://argesonline.ro/explozii-puternice-in-zona-centralei-nucleare-zaporojie-din-ucraina-rusii-acuza-ucrainenii-de-actiuni-de-bombardament-asupra-centralei-nucla/

Distribuie