FC Argeș și CS Mioveni- în top la subvenții, dar în coada clasamentului la fotbal

Andri
1 Min Read
FC Argeș și CS Mioveni- în top la subvenții

Subvenționarea cu bani publici a fotbalului din Liga I a intrat în atenția presei centrale. Într-un articol al rfi.ro, se susține că în fotbalul românesc, competiția nu este deloc fair-play “pentru că unele echipe sunt susținute din fonduri publice, locale sau de stat, iar altele sunt finanțate exclusiv din investiții private”.

Conform rapoartelor financiare depuse la FRF, lider al subvențiilor din bani publici este Sepsi Sfântu Gheorghe, cu 6 milioane de euro. Pe locul doi este un club deținut de Primăria și  Consiliul Local, FC Voluntari, cu 1.950.000 euro.

Pe locurile 3 și 4 vin FC Argeș cu 1.400.000 euro și CS Mioveni, cu 1.300.000, bani care se pot duce pe apa sâmbetei în condițiile în care cele două echipe trag la retrogradare.

Astfel, în ciuda subvențiilor generoase din partea Primăriei Pitești, din banii piteștenilor, FC Argeș (supranumit și „FC Gentea” din cauza implicării totale a primarului în treburile echipei)are un parcurs rușinos în Liga I, presărat cu scandaluri și schimbări dese de antrenori.

Articolul rfi îl puteți citi aici: https://www.rfi.ro/sport-154938-steaua-lumineaza-capat-tunel-liga

Distribuie