Farsă de 30 milioane la Consiliul Județean Argeș! Parteneriate nule cu 25 de Primării!

Andri
2 Min Read
Farsă de 30 milioane la Consiliul Județean Argeș! Parteneriate nule cu 25 de Primării!

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a călcat grav pe bec vinerea trecută, când a anunțat că a încheiat parteneriate cu 25 de comune din judeţ pentru achiziţionarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Semnate cu mare fast, în sala de ședințe (provizorie) a Consiliului Județean Argeș, parteneriatele sunt însă complet nule! Și asta deoarece era nevoie de o hotărâre de Consiliu Județean, aprobată de aleșii județeni.

Echipa condusă de președintele Mînzînă și vicepreședinții Bughiu și Nicolaescu s-a prins cam târziu de gafa monumentală- mai exact abia azi (marți)- și a convocat o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean, la ora 10.00.

De altfel, tot balamucul cu microbuzele s-a lămurit acum. În motivarea hotărârii este dat copy-paste din ghidul solicitantului, Ministerul Educaţiei lansând de ceva vreme apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Consiliul Judeţean Argeș urmează să depună cererea de finanţare- și nu garantează nimeni că banii vor fi și obținuți.

Valoarea totală a proiectului  este de 30 milioane lei fără TVA, iar lista comunelor care vor beneficia de autobuze electrice pentru transportul elevilor la şcoală a fost făcută după criterii subiective.

Aceste localități sunt următoarele: LEORDENI, MICEŞTI, MIHĂEŞTI, SCHITU-GOLEŞTI, STOENEŞTI, BEREVOEŞTI, CETĂŢENI, COCU, HARTIEŞTI, ŢIŢEŞTI, UNGHENI, VALEA MARE PRAVĂŢ, MĂLURENI, ANINOASA, ALBEŞTII DE ARGEŞ, BUGHEA DE JOS, CORBENI, DRĂGANU, DRAGOSLAVELE, LEREŞTI, MERIŞANI, MUŞĂTEŞTI, TIGVENI, BUGHEA DE SUS, CĂLINEŞTI.

Pentru că protocoalele cu aceste 25 de localități trebuie refăcute, gurile rele din CJ Argeș spun că primarii vor fi chemați din nou să semneze. Dar, de data aceasta, cu mai puțin tam-tam, eventual într-un cadru mai intim, pe la o cârciumă. Unde, la o adică, atmosfera ar putea fi ușor întreținută de multitalentatul vicepreședinte “cu cultura” Adrian Bughiu și polivalentul vicepreședinte Marius Nicolaescu, care după ce a ieșit din „codrii verzi” a dat de gropile de pe drumurile județene.

Distribuie