Faraonul Mînzînă- luat drept model la Pitești și Ștefănești! Primăriile crează zeci de posturi noi!

Andri
4 Min Read
Faraonul Mînzînă- luat drept model la Pitești și Ștefănești! Primăriile crează zeci de posturi noi!

Mult trâmbițata restructurare a instituțiilor de stat, prin desființarea a 200.000 de posturi neocupate, va fi într-adevăr frecție la un picior de lemn, dacă este să ne luăm după cum este implementată în Argeș.

Încă de săptămâna trecută, consilierii județeni liberali, mai ales liderul lor de grup, Narcis Sofianu, atrăgeau atenția asupra faptului că Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, va crea 55 de posturi noi în cadrul instituției. Mișcarea a fost deja operată ieri, deși Mînzînă (președinte PSD Argeș) se jură că nu angajează. Ci că doar mută de colo colo- probabil pentru ca niciunul dintre directorii instituției să nu piardă la salariu.

Ei bine, astăzi modelul “faraonului PSD Argeș”, Ion Mînzînă va fi urmat de primarii social-democrați din Pitești (Cristian Gentea) și Ștefănești (Nicolae Velcea).

Primăria Pitești sfidează mediul privat și cetățeanul de rând

Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, spune că la Primărie se vor crea 15 posturi noi, plus alte servicii- adică bani mai mulți pentru directori și directorași.

“În timp ce premierul Marcel Ciolacu vorbește despre desființări sau comasări de servicii, Primăria Pitești înființează servicii noi și face angajări! Practic, imediat ce s-au anunțat măsuri de economisire a banului public în zona bugetară, administrația PSD s-a repliat instant: umflă organigrama cu posturi noi și face directori pe bandă rulantă, băgând și mai adânc mâna în buzunarul cetățenilor.

După ce administrația PSD de la Consiliul Județean Argeș a votat creșterea organigramei cu 55 de posturi, a venit rândul pesedistului din fruntea Primăriei Pitești să sfideze mediul privat și cetățeanul de rând, pe umerii cărora pică toată povara susținerii deficitului bugetar.

Pentru a-și menține toți directorașii, s-au mutat posturi inclusiv de la Serviciul Dezvoltare și Managementul Proiectelor. Acesta ar fi trebuit să fie cel mai important serviciu al Primăriei Pitești. Să muți două posturi vacante de la acest serviciu, în contextul în care oricum personalul de acolo era depășit numeric de necesități, dovedește cât de interesat este primarul PSD de dezvoltarea Piteștiului.

Nu doar că nu s-au desființat sau comasat servicii, ci numeroase Birouri au fost transformate în Servicii, după cum urmează: Serviciul Buget, Serviciul Cadastru și Evidența Patrimoniului sau Serviciul Audit Public Intern. Și pentru ca batjocura pe bani publici să fie și mai mare, până și Biroul Administrarea Cimitirelor și Prestări Servicii Funerare s-a transformat în Serviciu! Mai mult, Atelierul Administrarea și Întreținerea Domeniului Public devine, la rândul său, Serviciu! Bomboana de pe colivă – se mai înființează și Serviciul Administrare Stadion Nicolae Dobrin și Sala Sporturilor Trivale, cu 13 posturi în subordine. Iată, din start, se crează o serie întreagă de posturi de directorași care vor fi remunerați consistent.

Și pentru că poate și are majoritate, primarul PSD își va trece astăzi, în Consiliul Local, și Hotărârea în care își mai angajează doi consilieri la Cabinetul său!”- a transmis Mihai Coteț.

Nici Velcea de la Ștefănești nu se lasă mai prejos

PNL Ștefănești atrage atenția că azi, într-o ședință de Consiliu Local, organigrama Primăriei va fi mărită cu 6 posturi (vezi foto).

“Aici sunt banii dumneavoastră, dragi ștefăneșteni, în noi angajări la Primãria Ștefanesti! Urmând exemplul conducătorilor iubiți de la CJ Argeș, primarul PSD, Velcea Nicolae, a convocat astăzi o ședintă de Consiliu Local unde propune mărirea organigramei și așa stufoasă, cu 6 posturi. Trecând peste faptul că peste jumătate din angajați nu sunt din Ștefanesti și au mari probleme de competență, la nivel național se caută soluții pentru reducerea posturilor din sistemul bugetar”- a transmis PNL Ștefănești.

Distribuie