Facebook și Youtube- invadate de reclamele escrocilor

Andri
2 Min Read

Numele unor firme importante din domeniul energetic din România sunt folosite în continuare în postări sponsorizate de escroci pe rețelele de socializare și Youtube. Utilizatorii platformelor respective trebuie să raporteze reclamele, care nu sunt altceva decât escrocherii, fiind promise câștiguri serioase în schimbul unor investiții modice. Escrocii vor doar însă să obțină datele de pe cardurile dvs.

Încă de la inceputul lunii SNTGN Transgaz SA atrăgea atenția cu privire la existența în mediul on-line a unor știri false și atacuri de tip phishing care afectează imaginea companiei.

“Site-urile web, reel-uri facebook, reclame youtube implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei.

Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni false de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme nelegitime. Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă înaintea luării unei decizii de investiții, consultarea surselor oficiale de informare respectiv website-ul companiei www.transgaz.ro precum și website-ul Bursei de Valori București www.bvb.ro.

SNTGN Transgaz SA reiterează faptul că, reprezentanții societății nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate).

Încă de la apariția primelor astfel de atacuri, SNTGN Transgaz SA a sesizat autoritățile competente naționale în combaterea acestor tipuri de fraude și a luat toate măsurile necesare, astfel încât să fie asigurată informarea corectă a tuturor celor interesați. În situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, este foarte important să raportați imediat aceste situații autorităților competente”- a transmis compania Transgaz, prin intermediul unui comunicat de presă.

Distribuie