FA israeliene au prezentat o nouă dovadă potrivit căreia gruparea teroristă Hamas deține importante rezerve de combustibil în Fâșia Gaza

Dragoș Ghiță
3 Min Read

Forțele Armate (FA) israeliene au prezentat (03.11.2023) o nouă înregistrare audio (realizată pe 02.11.2023) a unui oficial din cadrul sistemului medical din Fâșia Gaza, înregistrare din care reiese faptul că gruparea teroristă palestiniană Hamas deține rezerve de aproximativ un milion de litri de combustibil în depozite subterane situate în subteranul spitalului Al-Shifa din orașul Gaza / Fâșia Gaza.
Înregistrarea dovedește, încă odată, că Hamas controlează resursele energetice și de combustibil din Fâșia Gaza și faptul că această grupare teroristă a ales să folosească aceste resurse pentru activitățile sale teroriste în loc să le furnizeze oamenilor și spitalelor din Fâșia Gaza care se plâng, pe bune dreptate, că nu pot asigura servicii medicale din cauza lipsei de resurselor energetice și sanitare.

În comunicatul FA israeliene se precizează că autoritățile israeliene vor continua să furnizeze dovezi cu privire la deturnarea de către Hamas a carburanților, altor tiputi de resurse energetice, alimentelor, apei, medicamentelor și altor bunuri esențiale pentru populația din Fâșia Gaza și la intențiile acestei grupări de a deturna și pe viitor ajutoarele umanitare destinate populației palestiniene, în scopuri teroriste.

Mai jos prezentăm înregistrarea audio realizată de serviciile de informații israeliene și traducerea acesteia:

Traducerea convorbirii:

Oficial din sistemul medical din Fâșia Gaza:

„Cine controlează toată motorina din Gaza? Hamas controlează motorina.Amândoi știm ce se află sub spital. Prietene, să nu vorbim desre Shifa (Spitalul Al-Ahifa, unul dintre cele mai mari centre medicale din Fâșia Gaza – n.r.). Dumnezeu să blesteme Shifa! Lasă-mă omule, lasă-mă, vom furniza resurse (combustibil) pentru Shifa picătură cu picătură. Omule, crezi că ei (membrii Hamas – n.r.) au mai puțin de jumătate de milion de litri de motorină în subteran astăzi? Amândoi știm că au mult mai multă motorină. Prietene, ei (membrii Hamas – n.r.) au un milion de litri de carburant în subteran.Știu, pentru că asta au spus oamenii pe aici. Dar ce legătură am eu cu asta. Dacă aduc combustibil la spital chiar acum, ei (membrii Hamas – n.r.) îl vor lua. Nu ești de acord cu mine?”

Interlocutorul israelian (cel mai probrabil membru al serviciior israeliene de informații) din cadrul convorbirii telefonice:

„Prietene, Ai perfectă dreptate.”

Distribuie