Explozie a unei mine marine lângă digul din Costinești. Altă mină, identificată în larg

Argeș Online
1 Min Read
Explozie a unei mine marine lângă digul din Costinești. Altă mină

O explozie s-a produs, luni dimineaţă, în zona digului din staţiunea Costineşti, în urma acesteia nefiind înregistrate victime. Mai mulți turiști, care se aflau în apropiere, s-au speriat în momentul exploziei. Conform ISU Constanţa, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, iar zona a fost perimetrată.

O a doua mină a fost semnalată ca plutind în derivă în zona digului din staţiunea Costineşti, context în care Forţele Navale Române informează că au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia.

„În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată”, precizează Biroul de presă al Forţelor Navale.

Distribuie