Explicațiile directoarei de la școala din Ștefănești unde niciun elev nu a promovat Evaluarea Națională!

Andri
3 Min Read
Explicațiile directoarei de la școala din Ștefănești unde niciun elev nu a promovat Evaluarea Națională!

O școală din Argeș a avut rezultate dezastruoase la Evaluarea Națională, niciun elev nereușind să promoveze examenul. Este vorba despre școala gimnazială “Radu Golescu” din orașul Ștefănești, care are însă foarte puțini elevi.

Monica Dobre, directoarea instituției de învățământ, explică cum s-a ajuns în această situație, intrată în atenția presei locale, dar și naționale.

“Școala  gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” cu personalitate juridică cuprinde două unități școlare: școala Constantin Brâncoveanu și școala Radu Golescu.

La examenul de Evaluare Națională, la  școala Constantin Brancoveanu din 20 de elevi înscriși s-au prezentat 19, iar dintre aceștia 16 elevi au obținut media la examen peste 5.

La școala Radu Golescu, din 7 elevi înscriși s-au prezentat 3 și niciun elev nu a obținut note peste 5.

Precizăm că elevii provin din mediu socio-economic defavorizat, familii monoparentale sau se află în grija bunicilor ori a altor rude. Dintre cei 3 elevi prezenți la examen, unul are cerințe educaționale speciale, iar dintre cei 4 absenți , doi  sunt cu cerințe educaționale speciale. Mulți dintre ei sunt beneficiari de burse sociale. Se remarcă un grad ridicat de absenteism în rândul elevilor, în ciuda eforturilor cadrelor didactice și a autorităților, datorat faptului că acești elevi muncesc.

Dificultățile cauzate de absenteismul ridicat au permis ca școala noastră să fie beneficiară a unui proiect PNRAS cu finanțare europeană prin care ne-am propus să diminuăm fenomenul.

Mentionam că elevii de la școala Radu Golescu și-au exprimat intenția de a continua școlarizarea la diverse școli profesionale la care pot să fie admiși și fără examen. Au fost consiliați și li s-a comunicat că, dacă se prezintă la examen, vor avea prioritate la admiterea în școlile profesionale față de cei care nu susțin examenul.  Anul trecut la Radu Golescu au fost elevi care au promovat cu medii precum 8,25, 5,97 ,5,25. Acești elevi au fost pregătiți de aceleași cadre didactice.

În calitate de director vreau să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice de la școala gimnazială Radu Golescu și școala gimnazială Constantin Brâncoveanu care pregătesc elevii pentru examene, luptă constant să îi aducă la școală pentru a participa la cursuri, fac pregătire suplimentară gratuită cu toți elevii”- ne-a transmis directorul școlii din Ștefănești, Monica Dobre.

(FOTO: facebook.com/Scoala Gimnaziala Constantin Brancoveanu – Stefanesti)

Distribuie