Excedent bugetar de peste două milioane lei la Ștefănești: “Se putea suplimenta transportul!”

Andri
2 Min Read

Primarul Nicolae Velcea, din Ștefănești, a fost atât de prudent cu cheltuielile anul trecut, încât i-a rămas o sumă măricică în visteria orașului. Mai precis, 2,16 milioane lei, care puteau fi cheltuiți pentru a îmbunătăți viața locuitorilor orașului. Liberalii din Ștefănești îl acuză însă că nu a cheltuit banii în folosul cetățenilor, care cer de ceva timp trasee suplimentare pentru autobuze sau extinderea rețelei de gaze.

“Un nou indicator al incompetenței este excedentul bugetar enorm, de 9 348 167 de lei pe care l-a avut Orașul Ștefanesti în urma execuției bugetului, semn că nu știe sau nu poate cheltui fondurile publice, în lipsa proiectelor de anvergură și a răutății manifestate față de cetățenii anumitor zone.

(…) 7 181 499 au fost folosiți pentru acoperirea deficitului la secțiunea dezvoltare și i-au mai rămas primarului aproape o jumătate de milion de euro, adica excedent final 2166668.66 lei.

Vă reamintim că din acești bani se putea suplimenta transportul pentru Izvorani sau Golești așa cum au cerut cetățenii, se puteau da bani mămicilor cu nou-născuți încă din vară când consilierii PNL au înaintat proiectul, se putea face o fântână cât de mică și ieftină pentru populația de romi din Zăvoi care este lipsită de orice formă de civilizație, se putea continua extinderea conductei de gaze în Ștefanesti Sat iar bisericilor umilite lăsate fără bani sau cu sume ridicole, li se putea da măcar 0, 01 la sută din bugetul localității”- a transmis PNL Ștefănești.

Distribuie