Euroins intră în faliment! 2,5 milioane de români afectați!

Andri
2 Min Read
Euroins intră în faliment! 2

Societatea de asigurări Euroins, liderul de pe piața asigurărilor RCA din România, va intra în faliment! Controlul ASF a decis intrarea în insolvență, după ce s-a descoperit un deficit de capital de solvabilitate de peste 400 de milioane de euro. Aceste date arată, practic, că societatea era departe de a avea sumele necesare penru a își onora obligațiile cu plata daunelor.

Euroins România este prima societate de asigurări care este sancționată direct cu retragerea autorizației și trimiterea în faliment, fără a trece printr-o perioadă de administrare specială sau temporară La 90 de zile de la declararea definitivă a falimentului (ASF va formula cerere de faliment), toate polițele expiră automat. 2.5 milioane de români au asigurări la Euroins, iar 4 din 10 poliție RCA din țară sunt încheiate la societatea din Bulgaria.

UPDATE: „Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, a transmis ASF printr-un comunicat de presă.

Distribuie