Elon Musk, avertizat de UE privind dezinformarea online

Argeș Online
2 Min Read
Elon Musk

Elon Musk se confruntă cu o avertizare severă din partea oficialului UE, Vera Jourova, care a declarat că acesta nu poate evita regulile și pedepsele chiar dacă decide să părăsească Codul UE împotriva dezinformării online. Vera Jourova, responsabilă de implementare Codului UE privind dezinformarea din mediul online, reamintește companiilor ca Twitter/X că au obligații legale pe care trebuie să le respecte.

Autoritățile europene au publicat recent un raport care arată că în prima jumătate a acestui an, Twitter/X găzduiește cea mai mare cantitate de conținut înșelător. Deși Facebook ocupă locul doi în acest clasament, spre deosebire de Twitter/X, platforma condusă de Mark Zuckerberg, împreună cu alte companii mari precum Google, TikTok și Microsoft, a semnat codul anti-dezinformare al UE, pregătindu-se astfel pentru implementarea noilor reglementări.

Vera Jourova a atras atenția asupra Rusiei, afirmând că aceasta folosește online-ul pentru a răspândi minciuni și a crea o imagine eronată conform căreia democrațiile nu sunt mai eficiente decât regimurile autoritare. Aceasta este o preocupare majoră a Uniunii Europene, având în vedere că se apropie alegerile în Slovacia și Polonia, care ar putea fi influențate de dezinformare.

Despre Twitter, Jourova a mai observat: „conturile care propagă mesaje false au cu mult mai mulți urmăritori decât cele care promovează conținut autentic, chiar și atunci când sunt de același tip. Mai mult, a constatat că multe dintre aceste conturi dăunătoare au apărut pe platformă după cele autentice”. Aceste observații subliniază gravitatea problemei dezinformării online și provocarea de a combate acest fenomen.

Distribuie