Egiptul cumpără 170 de mii de tone de grâu din România și Bulgaria

Argeș Online
1 Min Read
Egiptul cumpără 170 de mii de tone de grâu din România și Bulgaria

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a achiziționat 170.000 tone de grâu din România și Bulgaria. Aceasta include 60.000 tone de grâu din România livrate între 10-20 noiembrie și 110.000 tone din România și Bulgaria livrate între 21-30 noiembrie.

Grâul european este preferat în Egipt datorită unui plafon de preț neoficial, care afectează competitivitatea grâului rusesc. Autoritățile de la Moscova impun un preț minim de export de 270 dolari pe tonă la licitațiile internaționale. Cu toate acestea, în timpul negocierilor de la licitația recentă, unele companii au redus prețurile pentru grâul rusesc sub acest nivel.

Traderii spun că autoritățile din Moscova au redus prețurile neoficiale. 70% dintre egipteni depind de programul guvernamental de subvenționare a pâinii. Criza valutară din Egipt este rezultatul șocului economic cauzat de războiul din Ucraina. Peste 70 de milioane de egipteni depind de programul guvernamental de subvenționare a pâinii. Anul trecut, Ministerul Aprovizionării din Egipt a început să cumpere direct grâu de la furnizori pentru a obține prețuri mai bune în situații de incertitudine.

Distribuie