Dosar penal după controlul la un azil de bătrâni din Pitești

Argeș Online
2 Min Read
Dosar penal după controlul la un azil de bătrâni din Pitești

Poliția a deschis un dosar penal după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici din Pitești, unde trei bătrâni au fost găsiți la subsol. Polițiștii au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu.

Prefectura Argeș a comunicat că inspectorii DSP au revenit ieri la locație și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi, orez cu lapte. Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată.

A fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru. 22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, iar 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022! Acești oameni au foi de observație din care nu reiese o prescripție medicală.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20 de mii de lei. O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3500 lei.

DSVSA Argeș a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor.

Distribuie