Donald Trump găsit vinovat de fraudă în construirea imperiului său imobiliar

Argeș Online
1 Min Read
Donald Trump găsit vinovat de fraudă în construirea imperiului său imobiliar

Un judecător a decis că Donald Trump a comis fraudă timp de ani de zile în timp ce își construia imperiul imobiliar care l-a propulsat la faimă și în Casa Albă.

Judecătorul Arthur Engoron, pronunțându-se marți într-un proces civil intentat de procurorul general al New York-ului, a constatat că fostul președinte și compania sa au înșelat bănci, asigurători și alții prin supraevaluarea masivă a activelor sale și exagerarea valorii nete în documentele utilizate pentru încheierea de afaceri și obținerea de finanțare.

Decizia, luată cu câteva zile înainte de începerea unui proces fără juriu în procesul procurorului general Letitia James, este cea mai puternică respingere până acum a imaginii meticulos construite de Trump ca fiind un mogul imobiliar bogat și isteț, transformat într-o forță politică.

În afara simplului lăudat al bogățiilor sale, Trump, compania sa și directorii cheie au mințit în mod repetat cu privire la acestea în declarațiile sale financiare anuale, obținând astfel avantaje precum termeni favorabili de împrumut și prime de asigurare mai mici, a constatat Engoron.

Distribuie