Doi agenți de la Poliția Rutieră Pitești- condamnați definitiv pentru fapte de corupţie

Andri
3 Min Read
Doi agenți de la Poliția Rutieră Pitești- condamnați definitiv pentru fapte de corupţie

Serviciul Județean Anticorupție Argeș transmite că pe 21 noiembrie, Curtea de Apel Piteşti  a respins apelurile declarate împotriva sentinţei pronunţată în prima instanţă de Tribunalul Argeş şi a condamnat definitiv doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş – Secţia nr. 2 Poliţie Piteşti – Ordine Publică. Cei doi au fost condamnați după ce au fost prinși în flagrant, anul trecut, luând șpagă de la șoferi.

– C.M.D. a fost condmanat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind termen de supraveghere de 3 ani şi prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş;

– M.E.I. a fost condmanat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind termen de supraveghere de 3 ani şi prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş.

La data de 17.12.2021, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeş şi Structura centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a celor doi agenţi de ordine publică, ambii fiind desemnaţi ca poliţişti rutieri, după ce aceştia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere, ca urmare a săvârşirii unor contravenţii la regimul rutier.

Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenţi de poliţie au primit de la un martor denunţător suma de 300 de lei, ce nu li se cuvenea, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

Distribuie