DNA- percheziții la CJ Prahova și președintele Iulian Dumitrescu

Andri
2 Min Read

DNA efectuează joi percheziții la CJ Prahova și acasă la președintele instituției, Iulian Dumitrecu, ancheta vizând modul de acordare a contractului pentru centura orașului Mizil. Iulian Dumitrescu este președinte CJ Prahova și prim-vicepreședinte PNL. După unele informații, el ar fi acuzat de luare de mită și fals în declarații. Vizată de ancheta DNA este şi Angelica-Marilena Lambrea, sora preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova.

DNA a transmis un comunicat de presă pe subiect:

“Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, săvârșite în perioada 2020 – prezent, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

O primă reacție a avut și Iulian Dumitrescu, care a scris pe rețelele de socializare.

„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Iulian Dumitrescu.

Distribuie