Dizolvarea instituțiilor și organizațiilor de stat din Nagorno-Karabakh

Argeș Online
1 Min Read
Dizolvarea instituțiilor și organizațiilor de stat din Nagorno-Karabakh

Președintele Nagorno-Karabakh, Samvel Shahramanyan, a semnat un ordin de dizolvare a tuturor agențiilor și organizațiilor de stat de pe teritoriul Nagorno-Karabakh.


Ordinul a fost semnat având în vedere „situația militar-politică gravă și în conformitate cu asigurarea securității fizice și a intereselor esențiale ale populației din Nagorno-Karabakh ca prioritate, ținând cont de acordul convenit cu Azerbaidjanul prin intermediul comandamentului forțelor ruse de menținere a păcii că se va ține seama de trecerea liberă, voluntară și neîngrădită a locuitorilor din NK împreună cu proprietățile și vehiculele lor prin Coridorul Laçin.”


Toate ministerele și celelalte agenții și organizații de stat vor fi desființate până la data de 1 ianuarie 2024, se arată în ordin. „Republica NK (Artsakh) încetează să mai existe”, afirmă ordinul.


„Populația din Nagorno-Karabakh, inclusiv populația aflată acum în afara republicii, după intrarea în vigoare a acestui ordin, devine familiarizată cu condițiile de reintegrare prezentate de Azerbaidjan cu scopul de a lua o decizie individuală în viitor în privința oportunității de a rămâne (a se întoarce) în NK”, se arată în ordin.


Ordinul intră în vigoare imediat.

Distribuie