Deputatul Nicu Georgescu râde de consilierii șefilor săi: “Gata cu funcționarii MAI pensionați la 45 de ani care cumulează pensia cu salariul!”

Andri
3 Min Read
Deputatul Nicu Georgescu râde de consilierii șefilor săi: “Gata cu funcționarii MAI pensionați la 45 de ani care cumulează pensia cu salariul!”

Deși nu le convine unora deloc, atât pesediștii, cât și liberalii au ordin de zi pe unitate să interzică azi, în Parlament, cumulul pensiei cu salariul de la stat- de care beneficiază mii de foști securiști, foști polițiști, foști magistrați sau militari.

Deputatul argeșean Nicolae Georgescu, protejatul primarului PSD al Piteștiului, Cristian Gentea, râde însă de “tinerii pensionari” angajați consilieri chiar la șefii săi de la partid. Pentru că lista celor pensionați de tineri din servicii, Poliție, Armată, etc și angajați pe la instituțiile publice din Argeș drept consilieri personali nu este deloc scurtă!

”Reparăm nedreptățile din sistemul public. După anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, pregătim Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar.Gata cu foștii magistrați sau funcționari MAI care se pensionează la 45 de ani și beneficiază atât de pensie, cât și de salariu de la stat. Noile reguli vor stabili faptul că salariații în sistemul public își vor putea continua activitatea, cu acordul angajatorului, doar 3 ani peste vârsta standard de pensionare, de 65 ani, caz în care vor primi doar salariu”- a scris deputatul PSD pe Facebook.

Dar haideți să vedem cine va spune adio slujbei de consilier personal al unor lideri PSD-PNL din Argeș, după promulgarea legii interzicerii cumulului!

Primarul Cristian Gentea, președinte PSD Pitești, îl are consilier personal pe tânărul pensionar Ionuț Cristian Dumitru, fost angajat SRI.

Președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Ion Mînzînă, îl are consilier personal la CJ pe fostul șef al IPJ Argeș și al Direcției Generale Anticorupție Argeș, comisarul-șef Dan Nicolae.

Alt consilier personal cu epoleți este comisarul-șef de poliție Mihai Dorin, fost comandant al Poliției Ștefănești, angajat de primarul Nicolae Velcea.

Teleormăneanul Tudorel Pieleanu, fost șef al IPJ Argeș în perioada în care ministru de Interne era Carmen Dan, a fost angajat de primarul Ion Georgescu de la Mioveni.

Situația este cam la fel și în tabăra liberală, prefectul Radu Perianu angajându-l la cancelaria prefectului, ca și consilier, pe fostul șef ISU Argeș- Bogdan Olar.

Toți aceștia și mulți alții, angajați prin Primării și instituțiile deconcentrate, vor pleca acasă, lasând loc „civililor” și alegând pensia- care oricum e mai mare decât salariul încasat de la stat.

Distribuie