Deputații au respins desființarea Ministerului Familiei

Andri
3 Min Read

Deputaţii au respins, marţi, cu 193 de voturi „pentru” şi 81 „contra” şi două abţineri, propunerea legislativă privind desfiinţarea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, dezbaterile pe marginea acestui subiect fiind unele aprinse. Ministerul, inventat de Guvernul PSD-PNL pentru Gabriela Firea, este condus în prezent de Natalia Intotero. Firea și-a dat demisia din funcție după scandalul azilelor de bătrâni din Ilfov.

Desfiinţarea Ministerului Familiei a fost susţinută, în cadrul dezbaterilor, de deputaţii USR şi AUR, în timp ce social-democraţii au adus argumente pentru funcţionarea acestei instituţii.

Deputata USR Cristina Prună a arătat că Ministerul Familiei „toacă 700 de milioane de lei într-un an”, în timp ce familiile din România nu duc un trai mai bun- citată de Agerpres.

„Asta aţi făcut de când aţi venit la guvernare. Institute şi agenţii pe bandă rulantă. Ce înseamnă asta? Înseamnă bani din taxele şi impozitele oamenilor care muncesc şi mai bine de 8 ore pe zi care sunt tocaţi în aceste agenţii, institute, ministere care nu fac absolut nimic pentru familiile din România. Dacă chiar doreaţi să faceţi ceva, atunci reduceaţi taxele pe salarii. Avem cele mai mari taxe pe muncă din toată Uniunea Europeană, pe salariile mici, pe salariul minim. (…) Asta face actuala guvernare, alungă familiile din România!”, a afirmat Cristina Prună.

Deputatul AUR George Simion a subliniat că nu este „neapărat nevoie de un un minister al Familiei pentru a avea politici direcţionate către creşterea demografiei, către natalitate”.

„În continuarea celor spuse de colega mea, că asta e „Ţara lui Impozit Vodă”, aici toţi perceptorii sunt la modă. V-aţi făcut că desfiinţaţi ministere, că restructuraţi instituţii, şi în loc de 20 de ministere am descoperit că avem 18. Varianta optimă prezentată în programul nostru de guvernare este cu 12 ministere. Nu avem neapărat nevoie de un Minister al Familiei, pentru a avea politici direcţionate către creşterea demografiei, către natalitate. Prin priorităţi guvernamentale se puteau face aceste lucruri. Avem nevoie de un aparat guvernamental suplu”, a susţinut Simion.

Distribuie