Deputații au înființat o nouă instituție bugetofagă!

Andri
2 Min Read
Deputații au înființat o nouă instituție bugetofagă!

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care se înfiinţează Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale. Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Cu o utilitate discutabilă, instituția va mai oferi câteva locuri de muncă bine plătite clientelei politice.

Din proiectul de lege reiese că noua Agenție va monitoriza, în principal, construirea spitalelor regionale. În cazul Argeșului, de exemplu, aceasta nu va avea nicio competență, spitalele fiind administrate de către Consiliul Județean și câteva primării.

Rolul ANDIS este de a dezvolta infrastructura de sănătate, prin pregătirea, implementarea şi finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiţii de importanţă considerabilă în infrastructura de sănătate.

„Se înfiinţează Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, denumită în continuare ANDIS, organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul sănătăţii, prin preluarea inclusiv a activităţii structurii şi a personalului Direcţiei monitorizare implementare spitale regionale din cadrul Ministerului Sănătăţii, având drept rol principal dezvoltarea infrastructurii de sănătate. ANDIS este instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, finanţată integral din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii. Sediul ANDIS este în municipiul Bucureşti”, se arată în proiectul de lege.

Organizarea, funcţionarea, sediul şi numărul maxim de posturi al ANDIS, precum şi patrimoniul ANDIS se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Organele de conducere ale ANDIS sunt: Consiliul de supraveghere, preşedintele şi vicepreşedintele ANDIS.

Distribuie