Denunțătorul primarului Georgescu: “L-am întrebat cât mă costă! Mi-a zis 30.000, că te cunosc!”

Andri
5 Min Read

După aresterea pentru 30 de zile a primarului din Mioveni, Ion Georgescu, apar detalii din dosarul său, edilul fiind acuzat de trafic de influență. Denunțătorul acestuia este șeful Poliției Locale Pitești, Valerică Nicolae, care încerca să își angajeze fiica, medic chirurg, la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Din declarațiile de la dosar ale lui Valerică Nicolae, reiese faptul că acesta i-a oferit primarului 10.000 euro și… o sticlă de whisky. În schimb, denunțătorul susține că i s-au cerut 30.000 euro! Întrebarea de 100 de puncte care se pune însă este următoarea: dacă primarul Mioveniului o angaja pe fiica șefului Poliției Locale Pitești, mai exista vreun denunț?

Textul denunțului este următorul:

„La începutul anului 2022 am văzut în presa locală mai multe anunţuri ale primarului oraşului Mioveni, respectiv numitul Georgescu Ion, cât şi a managerului de la acea dată al Spitalului Mioveni, respectiv doctorul prin care informa opinia publică că au nevoie de medici în diferite specialităţi la acest spital.

Din câte îmi amintesc cred că în luna martie 2022 am mers la primarul Georgescu Ion pe care îl cunoşteam de circa 30 de ani pentru a-l întreba în ce condiţii poate fi angajată fiica mea la Spitalul Mioveni……În toamna anului 2022, nu mai reţin exact data, am mers la biroul primarului Georgescu Ion din cadrul Primăriei Mioveni pentru a purta discuţii referitoare la angajarea fiicei mele în cadrul Spitalului Mioveni ca medic. Această discuţie a fost iniţiată de către mine, iar primarul a fost de acord să ne întâlnim la biroul acestuia după orele 18:30. Discuţia s-a purtat pe holul primăriei, întrucât acesta m-a aşteptat în acest hol, unde l-am întrebat direct : „ Domnu primar spuneţi-mi şi mie cât mă costă ca să o angajez pe fiica mea ca medic chirurg la Spitalul Mioveni?”, iar acesta mi-a răspuns „lasă bă că te cunosc de multă vreme, 30.000 euro, pentru tine, că te cunosc”.

Cu această ocazie nu am mai discutat alte aspecte. Ştiind că se apropie momentul ca aceasta să-şi găsească un loc de muncă, în luna martie 2022, m-am deplasat la Primăria Mioveni, unde m-am întâlnit cu primarul Georgescu Ion. Am purtat o discuţie cu acesta pe holul primăriei. Asupra mea aveam suma de 10.000 pusă într-un plic, plic care la rândul lui l-am introdus într-o pungă de protocol împreună cu o sticlă de whisky „LA GAVULIN”. În discuţia cu primarul Georgescu Ion i-am spus că în acea pungă se află suma de 10.000 euro, ce reprezintă un avans, urmând ca diferenţa de 20.000 euro să i-o dau după ce fata  mea va fi angajată la Spitalul Mioveni. Acesta a luat punga cu întreaga sumă de bani inclusiv cu sticla de whisky.

În luna ianuarie 2023 i-am dat un mesaj primarului Georgescu Ion, întrebându-l când pot să trec pe la el. Acesta mi-a spus să vin a doua zi la ora 9, la cabinetul său. M-am prezentat la ora stabilită, iar când am ajuns acolo, împreună cu primarul Georgescu Ion, ne-am deplasat la Spitalul Mioveni unde m-a prezentat managerului spitalului, directorului medical şi directorului economic. Le-a spus acestora că fata mea a făcut practică la spitalul Mioveni şi urmează să fie încadrată la acel spital.

La afirmaţia primarului Georgescu atât managerul spitalului cât şi directorul  medical au răspuns că nu se poate acest lucru prea repede, ci în circa 1-2 ani, întrucât schema de personal era ocupată. Precizez că anterior primarul Georgescu Ion îmi spusese că va fi încadrată la spital în 2-3 luni după obţinerea diplomei şi parafei de medic, documente pe care fiica mea le obţinuse în luna februarie 2023.  În luna martie 2023 m-am întâlnit din nou cu primarul Georgescu Ion pe holul Primăriei Mioveni căruia i-am reproşat că m-a minţit că o va angaja în 2-3 luni în condiţiile în care la spital mi se spusese că nu se poate mai devreme de 1-2 ani, acesta spunându-mi să stau liniştit că până la sfârşitul anului 2023 o rezolvă, urmând să mă sune la momentul potrivit…..Nu au fost de faţă alte persoane la discuţiile purtate cu primarul Georgescu Ion pe această temă şi nici nu deţin discuţii înregistrate cu acesta, întrucât aveam încredere în el…”

Distribuie