Demolarea stadionului “Nicolae Dobrin”- blocată de o contestație la CNSC

Andri
3 Min Read
Demolarea stadionului “Nicolae Dobrin”- blocată de o contestație la CNSC

De anul trecut, primarul Piteștiului se laudă că vara aceasta va fi demolat vechiul stadion „Nicolae Dobrin” și va începe construcția noii arene, cu 15.000 locuri, investiție de aproape 100 milioane de euro, finanțată de statul român prin CNI. Demolarea este însă blocată din cauza unei contestaţii depusã la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), scrie puterea.ro. Această contestație ar putea întîrzia demolarea cu luni de zile.

În plus, deşi durata de proiectare şi execuţie a noului stadion trebuia sã fie de 36 de luni, abia la patru luni dupã aprobãrile Guvernului, autoritatea contractantã, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti (SPEP), a publicat în SEAP anunţul privind demararea licitaţiei.

Conform caietului de sarcini, valoarea estimatã a demolãrii actualului stadion urma sã coste  7,4 milioane lei, însã, în urma analizãrii ofertelor depus de douã asocierii de companii, autoritatea contractã a desemnat drept câştigãtoare oferta asocierii Hyatt Development 2011 – Pro Fortuna Construct SRL în valoare de 3,834 milioane lei, sumã echivalentã cu circa 51,57% din suma scoasã la licitaţie.

Nemulţumitã de decizia autoritãţii contractante de a-i refuza oferta, asocierea Hidro Constructia Argeş SA – Oyl Company Holding Ag SRL a formulat la CNSC, în data de 21 iulie a.c., o contestaţie prin care a solicitat anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii şi obligarea autoritãţii contractante la reevaluarea ofertelor. Constestarii reclamã şi faptul cã asocierea desemnatã câştigãtoare nu ar deţine autorizaţie de mediu privind activitatea de colectare şi de transport deşeuri nepericuloase în regim profesional, precum şi inexistenţa unui contracct cu o firmã specializatã de pazã care sã asigure cerinţele din caietul de sarcini. Nu în ultimul rând, în contestaţia formulatã la CNSC se reclamã şi faptul cã asocierea desemnatã câştigãtoare nu ar deţine utilajele specializate cerute de autoritatea contractantã în caietul de sarcini pentru a realiza operaţiunea de demolare a stadionului.

Conform legislaţiei, CNSC are obligaţia de asoluționa pe fond contestația în termen de 20 de zile de la data primirii acesteia. Însã, în cazuri cazuri temeinic justificate, termenul de soluționare a contestației poate fi prelungit cu 10 zile.

Dupã soluţionarea contestaţiei de cãtre CNSC, unul dintre operatorii economici, sau chiar autoritatea contractantã, vor putea formula plângere la Curtea de Apel Piteşti împotriva deciziei Consiliului, fapt care ar conduce la o altã amânare a demolării stadionului.

Distribuie