De azi polițele RCA Euroins mai sunt valabile doar 90 de zile

Andri
1 Min Read
De azi polițele RCA Euroins mai sunt valabile doar 90 de zile

Tribunalul București s-a pronunțat azi în dosarul de faliment al Euroins, societate de asigurări care are încă peste 2 milioane de polițe RCA în vigoare. Magistrații au admis cererea ASF și s-a dispus deschiderea procedurii falimentului.

Pentru cei peste 2 milioane de șoferi care au încă asigurare RCA validă la Euroins, deschiderea procedurii este un moment cheie, întrucât începe să curgă termenul de 90 zile în care asigurările mai sunt încă valabile. După aceste 90 de zile, asigurările își pierd valabilitatea.

Euroins are încă un portofoliu de peste 2,4 milioane de polițe RCA, ceea ce înseamnă că până pe 8 septembrie numărul polițelor RCA în vigoare va rămâne unul important, apropiat de 2 milioane, în condițiile în care societatea a emis asigurări, mai ales pe un an, până pe 17 martie, când ASF i-a ridicat licența pentru că nu respecta normele de solvabilitate. Cei care au polițe care expiră după această dată au posibilitatea de a solicita plata primei rămase în vigoare, așa cum se întâmplă și acum, la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Distribuie